Ускоро из штампе излази нова књига беседа Епископа Антонија: “У загрљају Богородичиног града”

Нова књига беседа Његовог Преосвештенства Епископа моравичког г. Антонија на српском језику, под називом „У загрљају Богородичиног града“, ускоро ће бити доступна домаћим читаоцима.

Беседе Његовог Преосвештенства Епископа моравичког г. Антонија, викара Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја и настојатеља Подворја Српске Православне Цркве у Москви при Патријарху Московском и целе Русије Г. Кирилу, које је по благослову Патријарха Иринеја, изговорио приликом богослужења у храмовима Архиепископије београдско-карловачке, у периоду од преузимања дужности од претходног викарног епископа – 08. августа 2017. године (празник Преподобномученице Параскеве – Петке), закључно са 21. јануаром 2018. године (недеља 33. по Духовима).

У питању су празничне и недељне–васкрсне проповеди, изречене на основу Житија светих, као и на перикопе-читања из Јеванђеља. У броју 33. беседе – колико их се укупно налази у овом зборнику, можемо пронаћи проповеди на велике Господње и Богородичне празнике, на црвена слова, празнике Срба светитеља, у недеље (од 10. до 33. по Духовима), као и пригодне беседе поводом освећења капелâ и годишњицâ од упокојења (блаженопочившег Патријарха Павла). Проповеди су изговорене на светим архијерејским Литургијама, у храмовима, манастирима, капелама и параклисима, на територији Архиепископије београдско-карловачке. Зависно од повода служења свете Литургије (слава храма, празнично или недељно богослужење), у појединим храмовима или манастирима је изговорено више од једне беседе.

Све беседе су снимљене (аудио или видео), а затим и објављене од стране црквених медија: Радија Архиепископије београдско-карловачке „Слово Љубве“ и Телевизије Српске Патријаршије „ТВ Храм“. Приликом транскрипције са аудио записа у текст, извршена је рецензија од стране аутора Преосвећеног Епископа Антонија.

Рецензент поменутог издања и аутор предговора је протојереј-ставрофор др Драгомир Сандо.

Подели вест:

About Администратор

Related Posts