На празник Покрова Пресвете Богородице Епископ Антоније богослужио у Салзбургу

На позив Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја и свештенства Покровског храма у Салзбургу, Преосвећени Епископ Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом на празник Покрова Пресвете Богородице – Крсну славу овог српског храма на крајњем западу Аустрије.

Continue reading „На празник Покрова Пресвете Богородице Епископ Антоније богослужио у Салзбургу“

Епископ моравички Антоније у посети Митрополиту астанајском и казахстанском Александру

Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, у пратњи архимандрита Александра (Котова), посетио је 11. октобра 2018. године Успенски катедрални храм и духовно-културни и административни центар казахстанске митрополије, посвећен Светој браћи Ћирилу и Методију.

Continue reading „Епископ моравички Антоније у посети Митрополиту астанајском и казахстанском Александру“

Обраћање Епископа моравичког Антонија на Шестом форуму лидера светских и традиционалних религија у Казахстану

Другог дана рада Шестог форума лидера светских и традиционалних религија, које је одржано у Дворцу мира и сагласности у главном граду Казахстана – Астани, 11. октобра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, викар Патријарха Српског, је одржао говор посвећен теми овогодишњег форума: ”Верски лидери за сигуран свет”.

Continue reading „Обраћање Епископа моравичког Антонија на Шестом форуму лидера светских и традиционалних религија у Казахстану“

Епископ Антоније на свечаном отварању Шестог форума лидера светских и традиционалних религија у Казахстану

Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, викар Патријарха Српског, узео је учешће у свечаном отварању Шестог форума лидера светских и традиционалних религија, које је одржано у Дворцу мира и сагласности у главном граду Казахстана – Астани, 10. октобра 2018. године.

Continue reading „Епископ Антоније на свечаном отварању Шестог форума лидера светских и традиционалних религија у Казахстану“

Епископ Антоније учествује на Шестом форуму лидера светских и традиционалних религија у Казахстану

Благословом Његове Светости Патријарха Српског г. Иринеја, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније ће узети учешће у раду Шестог форума лидера светских и традиционалних религија, који ће се одржати у Астани у Казахстану у периоду од 10-11. октобра 2018. године.

Continue reading „Епископ Антоније учествује на Шестом форуму лидера светских и традиционалних религија у Казахстану“

Празник преподобног Сергија у Тројице-Сергијевој лаври

У понедељак 08. октобра 2018. године, на дан када Руска Православна Црква молитвено празнује успомену на Преподобног Сергија – великог Чудотоворца и Игумана Радоњешког, Његова Светост Патријарх Московски и све Русије г. Кирил је служио свету Литургију у Успенском храму Тројице-Сергијеве лавре.

Continue reading „Празник преподобног Сергија у Тројице-Сергијевој лаври“

Света Литургија у 19-ту Недељу по Педесетници на Подворју СПЦ у Москви

Свету Литургију у 19-ту Недељу по Педесетници, на празник Свете првомученице и равноапостолне Текле, 07. октобра 2018. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење: архимандрита Александра (Котова), архимандрита Дамјана (Божића), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Continue reading „Света Литургија у 19-ту Недељу по Педесетници на Подворју СПЦ у Москви“

Поклоничко путовање у Свету Земљу парохијана Подворја СПЦ у Москви

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, парохијани храма Светих апостола Петра и Павла у Москви – Подворја Српске Православне Цркве и парохијани свештеника Виктора Панина из Вароњежа, предвођени Његовим Преосвештенством Епископом моравичким г. Антонијем, викаром Патријарха српског, имали су духовну радост да посете Свету земљу и да се поклоне најзначајнијим хришћанским светињама, која су повезана са земаљским животом Господа Исуса Христа, Његовом Крсном жртвом, Васкрсењем, као и животом прве хришћанске општине.

Continue reading „Поклоничко путовање у Свету Земљу парохијана Подворја СПЦ у Москви“

Епископ моравички Антоније служио на Гробу Господњем у Јерусалиму

У суботу на бедељу, 29-30. септембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, узео је учешће у служењу свете Литургије на Гробу Господњем у Јерусалиму.

Continue reading „Епископ моравички Антоније служио на Гробу Господњем у Јерусалиму“

Епископ моравички Антоније на пријему код Његове Светости Патријарха јерусалимског г. Теофила

У суботу, 29. септембра 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, заједно са парохијанима храма Светих апостола Петра и Павла (Подворје СПЦ у Москви), посетио је Његову Светост Патријарха јерусалимског г. Теофила у резиденцији Јерусалимске Патријаршије.

Continue reading „Епископ моравички Антоније на пријему код Његове Светости Патријарха јерусалимског г. Теофила“