Света Литургија у Недељу о митару и фарисеју на Подворју СПЦ у Москви

Свету Литургију у Недељу о митару и фарисеју, 17. фебруара 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Continue reading „Света Литургија у Недељу о митару и фарисеју на Подворју СПЦ у Москви“

Дан отворених врата на Руском православном универзитету

У суботу 16. фебруара 2019. године, на Руском православном универзитету Светог Јована Богослова је одржан Дан отворених врата, у оквиру ког су се будућим студентима и њиховим родитељима, поред ректора оца Петра (Јермејева), обратили декани свих факултета, руководиоци катедри и чланови Студентског савеза.

Continue reading „Дан отворених врата на Руском православном универзитету“

Свечани пријем у згради Амбасади Србије поводом Дана државности

У петак 15. фебруара 2019. године, у згради Амбасаде Републике Србије у Москви, уприличен је свечани пријем поводом обележавања Дана државности Републике Србије.

Continue reading „Свечани пријем у згради Амбасади Србије поводом Дана државности“

Потписан уговор о сарадњи са Асоцијацијом ”Светиње неподељеног хришћанства”

У петак 15. фебруара 2019. године, на празник Сретења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније и г. Михел Паласио, потписали су уговор о сарадњи између Подворја СПЦ у Москви и Асоцијације ”Светиње неподељеног хришћанства”.

Continue reading „Потписан уговор о сарадњи са Асоцијацијом ”Светиње неподељеног хришћанства”“

Литургија на празник Сретења Господњег

Свету архијерејску Литургију на празник Сретења Господњег, 15. фебруара 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Continue reading „Литургија на празник Сретења Господњег“

Празнично бденије на навечерје празника Сретења

Празнично бденије, на навечерје празника Сретења Господа нашег Исуса Христа, 14. фебруара 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Continue reading „Празнично бденије на навечерје празника Сретења“

Међународна конференција посвећена теми „Смрт и умирање у технолошком друштву: између биомедицине и духовности“

На трећу годишњицу историјског сусрета Патријарха московског и целе Русије г. Кирила и Папе римског г. Франциска у Хавани, уприличена је међународна конференција на тему „Смрт и умирање у технолошком друштву: између биомедиционе и духовности“. Конференција је одржана 12. фебруара 2019. године у згради Општецрквене аспирантуре и докторантуре светих Кирила и Методија у Москви.

Continue reading „Међународна конференција посвећена теми „Смрт и умирање у технолошком друштву: између биомедицине и духовности““

Епископ моравички Антоније: Православно учење о слободи човека (рус)

Обраћање Епископа моравичког Антонија, кандидата богословља и доктора теологије, викара Патријарха српског, представника СПЦ при Патријарху московском и целе Русије, декана Религијског факултета РПУ Светог Јована Богослова: Православно учење о слободи човека, одржаном 29. јануара 2019. године у Храму Христа Спаситеља у Москви, на Округлом столу „Проблем „Слобода vs. одговорност“ у филозовско-богословским дискурсима савремености“.

Continue reading „Епископ моравички Антоније: Православно учење о слободи човека (рус)“

Празник Света Три Јерарха на Подворју СПЦ у Москви

Свету Литургију на празник Света Три Јерарха, 12. фебрура 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ шчигровски и мантуровски Пајсије.

Continue reading „Празник Света Три Јерарха на Подворју СПЦ у Москви“

Света Литургија у 37-му Недељу по Педесетници на Подворју СПЦ у Москви

Свету Литургију у 37-му Недељу по Педесетници, на празник Собора новомученика и исповедника Руске Цркве, 10. фебруара 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Continue reading „Света Литургија у 37-му Недељу по Педесетници на Подворју СПЦ у Москви“