Богослужења

Богослужења
Богослужења Епископа Антонија
Света Литургија на празник Преображења Господњег (19.08.2019)

Свету Литургију на празник Преображења Господњег, 19. августа 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Анатолија Саливончика, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи празника Преображења (18.08.2019)

Празнично бденије, на навечерје празника Преображења Господњег, 18. августа 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија у Девету недељу по Педесетници (18.08.2019)

Свету Архијерејску Литургију у Девету недељу по Педесетници - Претпразништво Преображења Господњег, 18. августа 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Свеноћно бденије у суботу 17. августа 2019. године

У суботу 17. августа 2019. године, на навечерје Девете недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на празник Изношења Часног Крста (14.08.2019)

Свету архијерејску Литургију, на празник Изношења Часног Крста и Светих мученика Макавеја, 14. августа 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), архимандрита Андреја (Пашка) клирика УПЦ МП, протојера Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија у Осму недељу по Педесетници (10.08.2019)

Свету Архијерејску Литургију у Осму недељу по Педесетници, када Света Црква слави успомену на рођење Светог Николаја Чудотворца, 10. августа 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Свеноћно бденије у суботу 10. августа 2019. године

У суботу 10. августа 2019. године, на навечерје Осме недеље по Педесетници, када Света Црква слави успомену на рођење Светог Николаја Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у 7-му недељу по Педесетници (04.08.2019)

Свету Архијерејску Литургију у 7-му Недељу по Педесетници, када Света Црква слави успомену на Свету Марију Магдалину, 04. августа 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Свеноћно бденије у суботу 03. августа 2019. године

У суботу 03. августа 2019. године, на навечерје 7-ме Недеље по Педесетници, када Света Црква слави успомену на Свету Марију Магдалину, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Бденије уочи празника Светог пророка Илије (01.08.2019)

У четвртак 01. августа 2019. године, на навечерје празника Светог Пророка Илије, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је началствовао служењем празничног бденија у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на Чешком подворју у Москви (01.08.2019)

Свету архијерејску литургију на празник обретења моштију Преподобног Серафима Саровско, 01. августа 2019. године, у храму Светог Николаја Чудотворца на Подворју Православне цркве чешких земаља и Словачке, служили су Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније и Преосвећени Епископ санта-розски Данило из Православне цркве у Америци.

Патријарашка Литургија на празник Светог кнеза Владимира (28.07.2019)

У недељу 18. јула 2019. године, на дан успомене на Светог благоверног и равноапостолног великог кнеза Владимира, када се у Руској Федерацији обележава црквени и државни празник Крштења Русије, Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирило је началствовао служењем Свете Литургије у Успенском собору Московског кремља.

Бденије уочи празника Светог кнеза Владимира (27.07.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Светог и благоверног кнеза Владимира, 27. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Андреја (Пашка) - клирика изјумске и купјанске епархије (УПЦ МП), архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова и протођакона Игора Симонова - клирика храма Светог Николаја Чудотворца у Бирјуљову.

Празник Преподобног Сергија у Тројице-Сергијевој лаври (18.07.2019)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, свечаностима поводом прославе Преподобног Сергија Радошњешког у Тројице-Сергијевој лаври присуствовао је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније, викар Патријарха српског и настојатељ Подворја Српске Православне Цркве у Москви.

Света Литургија у 4-ту Недељу по Педесетници (14.07.2019)

Свету Архијерејску Литургију у 4-ту Недеље по Педесетници, када Света Црква слави успомену на Свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана, Свету мајку Ангелину Српску и Сабор преподобних отаца Кијево-Печерских, 14. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Свеноћно бденије у суботу 13. јула 2019. године

У суботу 13. јула 2019. године, на навечерје 4-те Недеље по Педесетници, када Света Црква слави успомену на Свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана, Свету мајку Ангелину Српску и Сабор преподобних отаца Кијево-Печерских, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Престолни празник Светих апостола Петра и Павла (12.07.2019)

Престолни празник Светих апостола Петра и Павла, којима је посвећен храм Подворја Српске православне цркве у Москви, свечано је обележен служењем свете архијерејске Литургије, којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски Иларион, Председник Одељења спољних црквених послова Руске православне цркве.

Бденије на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла (11.07.2019)

У четвртак 11. јула 2019. године, на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла, којима је посвећен храм српског Подворја у Москви, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, началствовао је бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, уз саслужење клирика овога храма.

Молебан са освећењем воде (11.07.2019)

У четвртак 11. јула 2019. године, на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао служењем молебна са водоосвећењем и акатистом Светим апостолима у истоименом храму на Подворју СПЦ у Москви.

Празник чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице (11.07.2019)

У четвртак 11. јула 2019. године, на празник чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на празник Ивандан (07.07.2019)

Свету Литургију на празник Рођења Светог Јована Претече и Крститеља Господњег Јована - Ивандан, 07. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Свечаности поводом 1.150 година од упокојења Светог Кирила

Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, узео је учешће у свечаностима поводом обележавања 1.150-годишњице од упокојења Светог и равноапостолног Кирила у Прагу (Чешка).

Бденије уочи Ивандана (06.07.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Рођења Светог Јована Претече - Ивандан, 06. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Литургија на празник Богољубске иконе Пресвете Богородице (01.07.2019)

У понедељак, 01. јула 2019. године, на празник Богољубске иконе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом Литургијом у Петропавловском храму на Подворју СПЦ у Москви.

Бденије уочи празника Богољубске иконе Пресвте Богородице (30.06.2019)

У суботу 30. јуна 2019. године, на навечерје празника чутотворне иконе Пресвете Богородице Богољубске, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем и читањем акатиста Пресветој Богородици Богољубској (Московској), пред њеном чудотворном иконом, која се чува у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на Видовдан (28.06.2019)

Свету архијерејску литургију на празник Светог кнеза Лазара и Свих светих мученика српских - Видовдан, 28. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи Видовдана (27.06.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Светог кнеза Лазара и Свих светих мученика српских - Видовдан, 27. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Литургија у Прву недељу по Духовима (23.06.2019)

Свету Литургију у Прву недељу по Духовима - Свих светих, 23. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Бденије у суботу 22. јуна 2019. године

Свеноћно бденије, на навечерје Прве недеље по Духовима - Сабора свих светих, 22. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија на Духове (16.06.2019)

Свету Литургију на празник Силаска Светог Духа на апостоле, 16. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

« 1 од 8 »
Подели вест: