Богослужења

Богослужења
Богослужења Епископа Антонија
Света Литургија у недељу 08. децембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у 25. недељу по Педесетници - Оданије празника Ваведења Пресвете Богородице, 08. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви служио је Епископ моравички Антоније.

Патријарашка Литургија на Подворју Америчке православне цркве (07.12.2019)

На празник Свете великомученице Екатерине, када се обележава 25-годишњица Подворја Америчке православне цркве, Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирило је началствовао Светом Литургијом у истоименом храму у Москви.

Литургија на празник Светог Александра Невског (06.12.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Светог и благоверног кнеза Александра Невског, 06. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јеромонаха Алексанцдра (Галушке), јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Празник Ваведења Пресвете Богородице на Подворју СПЦ у Москви (04.12.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Ваведења Пресвете Богородице, 04. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи празника Ваведења Пресвете Богородице (03.12.2019)

Празнично бденије, на навечерје празника Ваведења Пресвете Богородице, 03. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија у недељу 01. децембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у 24. недељу по Педесетници, 01. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви служио је Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 30. новембра 2019. године

У суботу 30. новембра 2019. године, на навечерје 24. недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Бденије у Сампсонијевском собору у Санкт Петербургу (23.11.2019)

Свеноћно бденије у суботу 23. новембра 2019. године, на навечерје 23. недеље по Педесетници, у Самсонијевском собору у Санкт Петербургу су служили Митрополит санкт-петербургшки и ладошки Варсонуфије и Епископ моравички Антоније, уз саслужење архимандрита Серафима (Шкреда), старешине храма, као и већег броја свештенослужитеља.

Патријарашка Литургија у Храму Христа Спаситеља (21.11.2019)

Свету Архијерејску Литургију, на празник Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан, 21. новембра 2019. године, у катедралном Храму Христа Спаситеља у Москви, служили су Предстојатељи Руске православне цркве и Јерусалимске Патријаршије, Патријарси Кирило и Теофил III.

Велики јубилеј Патријарха Кирила (20.11.2019)

У среду 20. новембра 2019. године, на дан рођења Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила, а поводом педестогодишњице његовог монашког пострига и рукоположења у чин јерођакона и јеромонаха, у Храму Христа Спаситеља у Москви је служена је света архијерејска Литургија којом је началствовао Свјатјејши Патријарх Кирило.

Света Литургија у недељу 17. новембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у 22. недељу по Педесетници, 17. новембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви служио је Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 16. новембра 2019. године

У суботу 16. новембра 2019. године, на навечерје 22. недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Литургија поводом 20. годишњице Чешког подворја у Москви (10.11.2019)

Свету архијерејску Литургију, у недељу 10. новембра 2019. године, у храму Светог Николаја Чудотворца - Подворју Православне цркве чешких земаља и Словачке у Москви, служио је Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски Иларион, председник Оделења спољних црквених послова Московске Патријаршије.

Свеноћно бденије у суботу 09. новембра 2019. године

У суботу 09. новембра 2019. године, на навечерје Двадесетпрве недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на празник Св. Димитрија Солунског (08.11.2019)

Празник Светог великомученика Димитрија Солунског, 08. новембра 2019. године, свечано је обележен у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служењем Свете архијерејске Литургије четворице архијереја: Архиепископа чикашког и средњоамеричког Петра (Руска загранична црква), Архиепсикопа прашког и чешких земаља Михаила (Православна црква чешских земаља и Словачке), Епископа средњо-западноамеричког и новограчаничког Лонгина (СПЦ) и Епископа моравичког Антонија.

Бденије на навечерје празника Светог Димитрија Солунског (07.11.2019)

У четвртак 07. новембра 2019. године, на навечерје празника Светог Великомученика Димитрија Солунског, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола на Подворју СПЦ у Москви.

Литургија на празник Казанске иконе Пресвете Богородице (04.11.2019)

Празник Казанске иконе Пресвете Богородице, 04. новембра 2019. године - којој је посвећен десни олтар Петропавловског храма Подворја СПЦ у Москви, свечано је обележен служењем Свете архијерејске Литургије тројице архијереја: Архиепископа чикашког и средњоамеричког Петра (Руска загранична црква), Епископа средњо-западноамеричког и новограчаничког Лонгина (СПЦ) и Епископа моравичког Антонија.

Бденије уочи празника Казанске иконе Пресвете Богородице (03.11.2019)

У недељу 03. новембра 2019. године, на навечерје празника Казанске иконе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у недељу 03. новембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у Двадесету недељу по Педесетници, 03. новембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви су служили Архиепископ чикашки и средњоамерички Петар и Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 02. новембра 2019. године

У суботу 02. новембра 2019. године, на навечерје Двадесете недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у граду Тахов у Чешкој (28.10.2019)

Свету архијерејску Литургију, на празник Светог и равноапостолног кнеза Ростислава Великоморавског, 28. октобра 2019. године, у храму Светог Марије Магдалине у граду Тахов (Чешка), служили су Високопреосвећени Архиепископ прашки и чешких земаља Михаил и Преосвећени Епископ моравички Антоније.

Света Литругија у Прагу (27.10.2019)

Свету архијерејску Литургију, у Деветнаесту недељу по Педесетници, 27. октобра 2019. године, када наша Света Црква слави успомену на Свете оце Седмог васељенског сабора и Преподобну мати Параскеву – Свету Петку, у храму Рођења Пресвете Богородице у Прагу (Чешка), служили су Високопреосвећени Архиепископ прашки и чешких земаља Михаил и Преосвећени Епископ моравички Антоније.

Јубилеј 150 година храма Светог Спиридона у Трсту (2019)

На позив Његовог Преосвештенства Епсикопа аустријско-швајцарског г. Андреја, као и старешине храма Светог Спиридона у Трсту (Италија), протојереја-ставрофора Рашка РАдовића, Пресовећени Епископ моравички Антоније је узео учешће у свечаностима поводом 150 година од изградње највећег православног храма у овом италијанском граду.

Празник Покрова Пресвете Богородице у Салзбургу (13.10.2019)

На позив Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја и свештенства Покровског храма у Салзбургу, Преосвећени Епископ Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом на празник Покрова Пресвете Богородице - Крсну славу овог српског храма на крајњем западу Аустрије.

Света Литругија на празник Покрова Пресвете Богородице (14.10.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Покрова Пресвете Богородице, 14. октобра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Празник Светог кнеза Вјачеслава Чешког (11.10.2019)

У петак 11. октобра 2019. године, на празник Светог и благоверног кнеза Вјачеслава Чешког, свету архијерејску Литургију у храму Светог оца Николаја на подворју православне Цркве чешских земаља и Словачке у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички Антоније, представник СПЦ при Патријарху московском и целе Русије.

Празник Светог Јована Богослова на РПУ (09.10.2019)

Благословом Његове Светости Патријарха московског и целе Русије Кирила, Свету Литургију на празник Светог Јована Богослова, небеског покровитеља Руског православног универзитета у Москви, у кућном храму Универзитета служио је Епископ воскресенски Дионисије први викар Патријарха московског и целе Русије.

Свеноћно бденије на РПУ (08.10.2019)

Свеноћно бденије у уторак 08. октобра 2019. године, на навечерје празника Светог Јована Богослова у кућном храму Руског православног универзитета у Москви, служио је игуман Петар (Јермејев), ректор РПУ.

Празник Преподобног Сергија Радоњешког (08.10.2019)

Светом архијерејском Литургијом којом је у уторак 08. октобра 2019. године, у Успенском собору Свето-Тројице Сергијеве лавре, началствовао Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирило, обележен је велики празник Преподобног Сергија Радоњешког.

Јубилеј 800-годишњица аутокефалије СПЦ у ман. Жича (06.10.2019)

Централна прослава јубилеја 800-годишњице аутокефалије СПЦ, одржана је 06. октобра 2019. године у манастиру Жичи, служењем Свете Литругије.

« 1 од 10 »
Подели вест: