Богослужења

Богослужења
Богослужења Епископа Антонија
Бденије у суботу 02. септембра 2023. године

У суботу 2. септембра 2023. године, на навечерје Тринаесте недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју Српске православне цркве у Москви.

Јутрење са чином Погребења Пресвете Богородице (28.08.2023)

У вечерњим часовима, на празник Успенија Пресвете Богородице 28. августа 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служено је јутрење са чином Погребења Пресвете Богородице.

Празник Успенија Пресвете Богородице (28.08.2023)

Свету архијерејску Литургију на празник Успенија Пресвете Богородице - Велику Госпојину, 28. августа 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Бденије на навечерје празника Успенија Пресвете Богородице (27.08.2023)

Празнично бденије на навечерје празника Успенија Пресвете Богородице, 27. августа 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Света Литургија у Дванаесту недељу по Духовима (27.08.2023)

Свету архијерејску Литургију у Дванаесту недељу по Духовима - празник преноса моштију Преподобног Теодосија Печерског, 27. августа 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Бденије у суботу 26. августа 2023. године

У суботу 26. августа 2023. године, на навечерје Дванаесте недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју Српске православне цркве у Москви.

Празник Преображења Господњег у Јалти (19.08.2023)

Свету Литургију на празник Преображења Господњег, 19. августа 2023. године, у храму Светог и благоверног кнеза Александра Невског у Јалти (Крим - Русија), служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење братства храма.

Празник Казанске иконе Пресвете Богородице у Казању (21.07.2023)

Свету Архијерејску Литургију, на празник чудесног обретења чудотворне иконе Пресвете Богородице Казанске, 21. јула 2023. године, у Казанском собору града Казања (Татарстан), служили су Високопреосвећена господа Архијереји: Митрополит ташкетински и узбекистански Викентије, Митрополит мински и заславски Венијамин и Мкитрополит казански и татарстански Кирило, уз саслужење великог броја Преосвећене господе Архијереја, свештеномонаха и монаха Руске православне Цркве, као и представника Српске православне цркве и Православне цркве чешких земаља и Словачке.

Патријарашка Литургија у Свето-Тројице Сергијевој лаври (18.07.2023)

У уторак, 18. јула 2023. године, на празник чудесног Обретења моштију великог светитеља, подвижника и чудотворца руских земаља, Преподобног оца Сергија Радоњешког, обележен је служењем патријарашке Литургије, којом је, на саборном тргу Свето-Тројице Сергијеве лавре началствовао Његова Светост Патријарх московски и све Русије г. Кирило, уз саслужење великог броја архијереја Руске православне цркве и осталих Помесних православних цркава.

Света Литургија на платоу испред спомен-храма "На Крви" (16-17.07.2023)

Светом архијерејском Литургијом, коју је, тачно у поноћ - недељу на понедељак (16. на 17. јул 2023. године) служило укупно дванаест архијереја Антиохијске, Руске и Српске православне цркве, на платоу испред спомен-храма "На Крви" у Јекатеринбургу, обележена је 105. годишњица од мученичке смрти Свете царске породице Романових.

Бденије на платоу испред спомен-храма "На Крви" (16.07.2023)

Свеноћно бденије, у недељу 16. јула 2023. године, на навечерје празника посвећеног успомени на Свету царску породицу, на платоу испред спомен-храма "На Крви" у Јекатеринбургу, служило је дванаест архијереја Антиохијске, Руске и Српске православне цркве.

Света Литургија у "Царској соби" спомен-храма "На Крви" (16.07.2023)

У Шесту недељу по Педесетници, на празник Преноса моштију Светог Филипа Митрополита Московског, 16. јула 2023. године, у "Царској соби" спомен-храма "На Крви" у Јекатеринбургу, служена је Света архијерејска Литургија.

Свеноћно бденије у Ново-Тихвинском женском манастиру (15.07.2023)

У суботу, 15. јула 2023. године, на навечерје Шесте недеље по Педесетници, када наша Света, Саборна и Апостолска Црква слави успомену на Пренос моштију Светог Филипа Митрополита Московског, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је узео учешће у служењу свеноћног бденија, којим је, у главном храму Александро-Невског Ново-Тихвинског женског манастира, началствовао Високопреосвећени Митрополит филипопољски Нифон, старешина Подворја Антиохијске православне цркве у Москви.

Празник Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви (12.07.2023)

Дана 12. јула на празник Светих славних и свехвалних апостола Петра и Павла у Саборном храму подворја Српске Православне Цркве у Москви одржане су свечаности поводом крсне славе.

Бденије уочи празника Перовдана (11.07.2023)

У уторак 11. јула 2023. године, на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла, којима је посвећен храм српског Подворја у Москви, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, началствовао је служењем бденија у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, уз саслужење клирика овога храма.

Литургија у Пету недељу по Духовима (09.09.2023)

Свету архијерејску Литургију у Пету недељу по Духовима - празник Тихвинске иконе Пресвете Богородице, 09. јула 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Бденије у суботу 08. јула 2023. године

У суботу 8. јула 2023. године, на навечерје Пете недеље по Педесетници - празник Тихвинске иконе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју Српске православне цркве у Москви.

Литургија на празник Рођења Светог Јована Крститеља (07.07.2023)

Свету Литургију на празник Рођења Светог Јована Претече и Крститеља Господњег Јована – Ивандан, 07. јула 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Бденије уочи Ивандана (06.07.2023)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Рођења Светог Јована Претече – Ивандан, 06. јула 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Литургија у Четврту недељу по Духовима (02.07.2023)

Свету архијерејску Литургију у Четврту недељу по Духовима - празник Светог Јована Шангајског и Санфранцишког, 02. јула 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Бденије у суботу 01. јула 2023. године

У суботу 1. јула 2023. године, на навечерје Четврте недеље по Педесетници - празник Светог Јована Шангајског и Санфранцишког, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју Српске православне цркве у Москви.

Празник Богољубске иконе Пресвете Богородице (01.07.2023)

У суботу, 01. јула 2023. године, на празник Богољубске иконе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом Литургијом у Петропавловском храму у Подворју СПЦ у Москви.

Бденије уочи празника Богољубске иконе Пресвете Богородице (30.06.2023)

У петак 30. јуна 2023. године, на навечерје празника чутотворне иконе Пресвете Богородице Богољубске, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем и читањем акатиста Пресветој Богородици Богољубској (Московској), пред Њеном чудотворном иконом, која се чува у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви.

Видовдан (28.06.2023)

Празник Светог и благоверног српског кнеза Лазара — Видовдан, обележен је служењем Свете архијерејске Литургије, којом је 28. јуна 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, началствовао Преосвећени Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Сергија Књазева клирика Зачатијевског женског ставропигијалног манастира, протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Литургија у Прву недељу по Духовима (11.06.2023)

У Прву недељу по Духовима, 11. јуна 2023. године - Недеља Свих Светих, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније, началствовао је служењем Свете Литургије у храму Светог и благоверног кнеза Александра Невског у Јалти (Крим - Русија).

Празник Силаска Духа Светог на апостоле (04.06.2023)

Свету Литургију на празник Силаска Светог Духа на апостоле, 04. јуна 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније.

Бденије на навечерје празника Педесетнице (03.06.2023)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Силаска Светог Духа на апостоле, 03. јуна 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Литургија у Седму недељу по Пасхи (28.05.2023)

Свету Литургију у Седму недељу по Васкрсу, 28. маја 2023. године, када наша Света Црква слави успомену на Свете оце Првог васељенског сабора (325), у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 27. маја 2023. године

У суботу 27. маја 2023. године, на навечерје Седме недеље по Пасхи, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју Српске православне цркве у Москви, Његово Преосвештенство Епископ моравички Антоније је началствовао служењем бденија.

Празник Вазнесења Господњег у Подворју СПЦ у Москви (25.05.2023)

Свету Литургију на празник Вазнесења Господњег 25. маја 2023. године, у храму Светих апостола Петра и Павла у Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички Антоније.

« од 24 »
Подели вест: