Богослужења

Богослужења
Богослужења Епископа Антонија
Празник Светог Спиридона Тримитунског у Прагу (25.12.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Светог Спиридона Тримитунског Чудотворца, 25. децембра 2019. године, у саборном храму Свете браће Кирила и Методија у Прагу (Чешка), служили су Високопреосвећени Архиепископ прашки и чешких земаља Михаил , Преосвећени Архиепископ кременчугски и лубенски Николај, Преосвећени Архиепископ перемишљски и горлицки Пајсије, и Преосвећени Епископ моравички Антоније.

Литургија у манастиру Светих Вјачеслава и Људмиле у Чешкој (22.12.2019)

Свету архијерејску Литургију, у Двадесет седму недељу по Педесетници, 22. децембра 2019. године, када наша Света Црква слави успомену на Празник зачећа праведне Ане и чудотоврни образ Пресвете Богородице "Нечајанаја радост", у манастиру Светих Вјачеслава и Људмиле у Чешкој, служили су Високопреосвећени Архиепископ прашки и чешких земаља Михаил, Преосвећени Архиепископ кременчугски и лубенски Николај и Епископ моравички Антоније.

Света Литургија на празник Светог Николаја Чудотоворца (19.12.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Светог Николаја Чудотоворца, 19. децембра 2019. године, на Подворју Српске православне цркве у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи празника Светог Николаја Чудотворца (18.12.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Светог Николаја Лудотворца, 18. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија на празника чудотворне иконе Пресвете Богородице "Знаменије" (10.12.2019)

Свету архијерејску Литургију, на празник чудотворне иконе Пресвете Богородице Знаменије, 10. децембра 2019. године, на Подворју Српске православне цркве у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ краснослободски и темниковски Климент уз саслужење Епископа моравичког Антонија.

Бденије уочи празника чудотворне иконе Пресвете Богородице "Знаменије" (09.12.2019)

Празнично бденије у недељу 09. децембра 2019. године, на навечерје празника чудотворне иконе Пресвете Богородице ”Знаменије”, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија у недељу 08. децембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у 25. недељу по Педесетници - Оданије празника Ваведења Пресвете Богородице, 08. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви служио је Епископ моравички Антоније.

Патријарашка Литургија на Подворју Америчке православне цркве (07.12.2019)

На празник Свете великомученице Екатерине, када се обележава 25-годишњица Подворја Америчке православне цркве, Његова Светост Патријарх московски и целе Русије Кирило је началствовао Светом Литургијом у истоименом храму у Москви.

Литургија на празник Светог Александра Невског (06.12.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Светог и благоверног кнеза Александра Невског, 06. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јеромонаха Алексанцдра (Галушке), јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Празник Ваведења Пресвете Богородице на Подворју СПЦ у Москви (04.12.2019)

Свету архијерејску Литургију на празник Ваведења Пресвете Богородице, 04. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи празника Ваведења Пресвете Богородице (03.12.2019)

Празнично бденије, на навечерје празника Ваведења Пресвете Богородице, 03. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловског храма: архимандрита Александра (Котова), протојереја Димитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија у недељу 01. децембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у 24. недељу по Педесетници, 01. децембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви служио је Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 30. новембра 2019. године

У суботу 30. новембра 2019. године, на навечерје 24. недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Бденије у Сампсонијевском собору у Санкт Петербургу (23.11.2019)

Свеноћно бденије у суботу 23. новембра 2019. године, на навечерје 23. недеље по Педесетници, у Самсонијевском собору у Санкт Петербургу су служили Митрополит санкт-петербургшки и ладошки Варсонуфије и Епископ моравички Антоније, уз саслужење архимандрита Серафима (Шкреда), старешине храма, као и већег броја свештенослужитеља.

Патријарашка Литургија у Храму Христа Спаситеља (21.11.2019)

Свету Архијерејску Литургију, на празник Светог Архангела Михаила – Аранђеловдан, 21. новембра 2019. године, у катедралном Храму Христа Спаситеља у Москви, служили су Предстојатељи Руске православне цркве и Јерусалимске Патријаршије, Патријарси Кирило и Теофил III.

Велики јубилеј Патријарха Кирила (20.11.2019)

У среду 20. новембра 2019. године, на дан рођења Његове Светости Патријарха московског и све Русије Кирила, а поводом педестогодишњице његовог монашког пострига и рукоположења у чин јерођакона и јеромонаха, у Храму Христа Спаситеља у Москви је служена је света архијерејска Литургија којом је началствовао Свјатјејши Патријарх Кирило.

Света Литургија у недељу 17. новембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у 22. недељу по Педесетници, 17. новембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви служио је Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 16. новембра 2019. године

У суботу 16. новембра 2019. године, на навечерје 22. недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Литургија поводом 20. годишњице Чешког подворја у Москви (10.11.2019)

Свету архијерејску Литургију, у недељу 10. новембра 2019. године, у храму Светог Николаја Чудотворца - Подворју Православне цркве чешких земаља и Словачке у Москви, служио је Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски Иларион, председник Оделења спољних црквених послова Московске Патријаршије.

Свеноћно бденије у суботу 09. новембра 2019. године

У суботу 09. новембра 2019. године, на навечерје Двадесетпрве недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на празник Св. Димитрија Солунског (08.11.2019)

Празник Светог великомученика Димитрија Солунског, 08. новембра 2019. године, свечано је обележен у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служењем Свете архијерејске Литургије четворице архијереја: Архиепископа чикашког и средњоамеричког Петра (Руска загранична црква), Архиепсикопа прашког и чешких земаља Михаила (Православна црква чешских земаља и Словачке), Епископа средњо-западноамеричког и новограчаничког Лонгина (СПЦ) и Епископа моравичког Антонија.

Бденије на навечерје празника Светог Димитрија Солунског (07.11.2019)

У четвртак 07. новембра 2019. године, на навечерје празника Светог Великомученика Димитрија Солунског, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола на Подворју СПЦ у Москви.

Литургија на празник Казанске иконе Пресвете Богородице (04.11.2019)

Празник Казанске иконе Пресвете Богородице, 04. новембра 2019. године - којој је посвећен десни олтар Петропавловског храма Подворја СПЦ у Москви, свечано је обележен служењем Свете архијерејске Литургије тројице архијереја: Архиепископа чикашког и средњоамеричког Петра (Руска загранична црква), Епископа средњо-западноамеричког и новограчаничког Лонгина (СПЦ) и Епископа моравичког Антонија.

Бденије уочи празника Казанске иконе Пресвете Богородице (03.11.2019)

У недељу 03. новембра 2019. године, на навечерје празника Казанске иконе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао служењем бденија у храму Светих апостола на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у недељу 03. новембра 2019. године

Свету архијерејску Литургију у Двадесету недељу по Педесетници, 03. новембра 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви су служили Архиепископ чикашки и средњоамерички Петар и Епископ моравички Антоније.

Бденије у суботу 02. новембра 2019. године

У суботу 02. новембра 2019. године, на навечерје Двадесете недеље по Педесетници, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у граду Тахов у Чешкој (28.10.2019)

Свету архијерејску Литургију, на празник Светог и равноапостолног кнеза Ростислава Великоморавског, 28. октобра 2019. године, у храму Светог Марије Магдалине у граду Тахов (Чешка), служили су Високопреосвећени Архиепископ прашки и чешких земаља Михаил и Преосвећени Епископ моравички Антоније.

Света Литругија у Прагу (27.10.2019)

Свету архијерејску Литургију, у Деветнаесту недељу по Педесетници, 27. октобра 2019. године, када наша Света Црква слави успомену на Свете оце Седмог васељенског сабора и Преподобну мати Параскеву – Свету Петку, у храму Рођења Пресвете Богородице у Прагу (Чешка), служили су Високопреосвећени Архиепископ прашки и чешких земаља Михаил и Преосвећени Епископ моравички Антоније.

Јубилеј 150 година храма Светог Спиридона у Трсту (2019)

На позив Његовог Преосвештенства Епсикопа аустријско-швајцарског г. Андреја, као и старешине храма Светог Спиридона у Трсту (Италија), протојереја-ставрофора Рашка РАдовића, Пресовећени Епископ моравички Антоније је узео учешће у свечаностима поводом 150 година од изградње највећег православног храма у овом италијанском граду.

Празник Покрова Пресвете Богородице у Салзбургу (13.10.2019)

На позив Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског г. Андреја и свештенства Покровског храма у Салзбургу, Преосвећени Епископ Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом на празник Покрова Пресвете Богородице - Крсну славу овог српског храма на крајњем западу Аустрије.

« 2 од 11 »
Подели вест: