Богослужења

Богослужења
Богослужења Епископа Антонија
Бденије уочи празника Светог кнеза Владимира (27.07.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Светог и благоверног кнеза Владимира, 27. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Андреја (Пашка) - клирика изјумске и купјанске епархије (УПЦ МП), архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова и протођакона Игора Симонова - клирика храма Светог Николаја Чудотворца у Бирјуљову.

Празник Преподобног Сергија у Тројице-Сергијевој лаври (18.07.2019)

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, свечаностима поводом прославе Преподобног Сергија Радошњешког у Тројице-Сергијевој лаври присуствовао је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније, викар Патријарха српског и настојатељ Подворја Српске Православне Цркве у Москви.

Света Литургија у 4-ту Недељу по Педесетници (14.07.2019)

Свету Архијерејску Литургију у 4-ту Недеље по Педесетници, када Света Црква слави успомену на Свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана, Свету мајку Ангелину Српску и Сабор преподобних отаца Кијево-Печерских, 14. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније.

Свеноћно бденије у суботу 13. јула 2019. године

У суботу 13. јула 2019. године, на навечерје 4-те Недеље по Педесетници, када Света Црква слави успомену на Свете мученике и бесребренике Козму и Дамјана, Свету мајку Ангелину Српску и Сабор преподобних отаца Кијево-Печерских, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Престолни празник Светих апостола Петра и Павла (12.07.2019)

Престолни празник Светих апостола Петра и Павла, којима је посвећен храм Подворја Српске православне цркве у Москви, свечано је обележен служењем свете архијерејске Литургије, којом је началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит волоколамски Иларион, Председник Одељења спољних црквених послова Руске православне цркве.

Бденије на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла (11.07.2019)

У четвртак 11. јула 2019. године, на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла, којима је посвећен храм српског Подворја у Москви, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, началствовао је бденијем у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, уз саслужење клирика овога храма.

Молебан са освећењем воде (11.07.2019)

У четвртак 11. јула 2019. године, на навечерје празника Светих апостола Петра и Павла, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао служењем молебна са водоосвећењем и акатистом Светим апостолима у истоименом храму на Подворју СПЦ у Москви.

Празник чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице (11.07.2019)

У четвртак 11. јула 2019. године, на празник чудотворне иконе Пресвете Богородице Тројеручице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на празник Ивандан (07.07.2019)

Свету Литургију на празник Рођења Светог Јована Претече и Крститеља Господњег Јована - Ивандан, 07. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Свечаности поводом 1.150 година од упокојења Светог Кирила

Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније, узео је учешће у свечаностима поводом обележавања 1.150-годишњице од упокојења Светог и равноапостолног Кирила у Прагу (Чешка).

Бденије уочи Ивандана (06.07.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Рођења Светог Јована Претече - Ивандан, 06. јула 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Литургија на празник Богољубске иконе Пресвете Богородице (01.07.2019)

У понедељак, 01. јула 2019. године, на празник Богољубске иконе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом Литургијом у Петропавловском храму на Подворју СПЦ у Москви.

Бденије уочи празника Богољубске иконе Пресвте Богородице (30.06.2019)

У суботу 30. јуна 2019. године, на навечерје празника чутотворне иконе Пресвете Богородице Богољубске, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао празничним бденијем и читањем акатиста Пресветој Богородици Богољубској (Московској), пред њеном чудотворном иконом, која се чува у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија на Видовдан (28.06.2019)

Свету архијерејску литургију на празник Светог кнеза Лазара и Свих светих мученика српских - Видовдан, 28. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи Видовдана (27.06.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Светог кнеза Лазара и Свих светих мученика српских - Видовдан, 27. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Литургија у Прву недељу по Духовима (23.06.2019)

Свету Литургију у Прву недељу по Духовима - Свих светих, 23. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Бденије у суботу 22. јуна 2019. године

Свеноћно бденије, на навечерје Прве недеље по Духовима - Сабора свих светих, 22. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија на Духове (16.06.2019)

Свету Литургију на празник Силаска Светог Духа на апостоле, 16. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Велики јубилеј Митрополита кијевског Онуфрија (25.06.2019)

Служењем Свете архијерејске литургије на празник Преподобног Онуфрија Великог, 15. јуна 2019. године, у Успенском храму знамените Кијево-Печерске лавре – древне колевке монаштва и духовности, Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије је обележио своја два значајна јубилеја: 75. рођендан и 5-годишњицу од устоличења на древну кијевску катедру.

Бденије уочи празника Преподобног Онуфрија Великог (24.06.2019)

У понедељак 24. јуна 2019. године, на навечерје празника Преподобног Онуфрија Великог, Његово Блаженство Митрополит кијевски и све Украјине г. Онуфрије је началствовао свеноћним бденијем у Успенском храму Кијево-Печерске лавре у Кијеву (Украјина).

Света Литургија у Седму недељу по Васкрсу (12.06.2019)

Свету Литургију у Седму недељу по Васкрсу - Светих отаца Седмог васељенског сабора, 08. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Бденије у суботу 11. јуна 2019. године

Свеноћно бденије, на навечерје Недеље Светих отаца Првог васељенског сабора (325), 08. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Празник Вазнесења Господњег у граду Прешову (06.06.2019)

Свету архијерејску Литругију на празник Вазнесења Господњег, 06. јуна 2019. године, у саборном храму Светог и благоверног кнеза Александра Невског у граду Прешову у Словачкој, служио је Његово блаженство Митрополит Ростислав, предстојатељ Православне цркве Чешких земаља и Словачке.

Свечаности у граду Курганинску (04.06.2019)

У уторак 04. јуна 2019. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је узео учешће у свечаностима поводом завршетка литије, када је у Вознесењском храму у Курганинску била служена Света архијерејска Литургија.

Света Литургија у Шесту недељу по Васкрсу - о Слепом (02.06.2019)

Свету Литургију у Шесту недељу по Васкрсу - о Слепом, 02. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Бденије на навечерје Недеље о Слепом (01.06.2019)

Свеноћно бденије, на навечерје Недеље о Слепом, 01. јуна 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија у Пету недељу по Васкрсу (26.05.2019)

Свету Литургију у Пету недељу по Васкрсу – о Самарјанци, 26. маја 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

Бденије у суботу 25. маја 2019. године

Свеноћно бденије, на навечерје Недеље о Самарјанци, 25. маја 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и ђакона Владислава Соколова.

Патријарашка Литургија на празник Свете браће Ћирила и Методија (24.05.2019)

Свету архијерејску литургију на празник Свете браће Ћирила и Методија, 24. маја 2019. године, у катедралном Храму Христа Спаситеља у Москви, служио је Његова Светост Патријарх московски и целе Русије г. Кирило.

Пренос моштију Светог Николаја Чудотворца (22.05.2019)

Свету Литургију на празник преноса моштију Светог Николаја Чудотворца, 22. маја 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештенства Петропавловског храма.

« 2 од 9 »
Подели вест: