Богослужења

Богослужења
Богослужења Епископа Антонија
Света Литургија у недељу 14. јуна 2020. године

Свету Литургију у прву Недељу по Духовима - Свих Светих, 14. јуна 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), архимандрита Модеста, протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Бденије у суботу 13. јуна 2020. године

Свеноћно бденије, на навечерје прве Недеље по Педесетници - Свих Светих, 13. јуна 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Духовски понедељак на Подвоју СПЦ у Москви (08.06.2020)

Свету Литургију на Духовски понедељак, 08. јуна 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова) и ђакона Владислава Соколова.

Света Литургија на празник Силаска Светог Духа на апостоле (07.06.2020)

Свету Литургију на празник Силаска Светог Духа на апостоле, 07. јуна 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), архимандрита Тимотеја (Подобједова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Бденије уочи празника Силаска Светог Духа на апостоле (06.06.2020)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Силаска Светог Духа на апостоле, 06. јуна 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова), архимандрита Тимотеја (Подобједова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Заупокојено вечерње (05.06.2020)

У петак 05. јуна 2020. године, на навечерје летњих - духовских задушница, Преосвећени Епископ моравички Антоније је у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио заупокојено вечерње богослужење.

Света Литургија на празник Владимирске иконе Пресвете Богородице (03.06.2020)

Свету Литургију на празник Владимирске иконе Пресвете Богородице и Светих цара Константина и царице Јелене - оданије празника Вазнесења, 03. јуна 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова) и архимандрита Тимотеја (Подобједова).

Света Литургија у седму Недељу по Васкрсу (31.06.2020)

Свету Литургију у седму Недељу по Васкрсу - Светих отаца Првог васељенског сабора 31. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова и ђакона Владислава Соколова.

Бденије у суботу 30. маја 2020. године

Свеноћно бденије, на навечерје седме Недеље по Васкрсу, 30. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова и ђакона Владислава Соколова.

Празник Вазнесења Господњег (28.05.2020)

Свету Литургију на празник Вазнесења Господњег 28. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова), архимандрита Модеста, јереја Анатолија Саливончика, ђакона Владислава Соколова и јерођакона Саве.

Бденије уочи празника Вазнесења (27.05.2020)

Свеноћно бденије, на навечерје празника Вазнесења Господњег, 27. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Епископ моравички Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова), јереја Анатолија Саливончика и ђакона Владислава Соколова.

Литургија у Шесту недељу по Васкрсу (24.05.2020)

Свету Литургију у Шесту недељу по Васкрсу - о слепом, на празник Свете браће Чирила и Методија 24. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Модеста и јереја Олега Вишинског.

Празник Преноса моштију Светог Николаја Чудотворца (22.05.2020)

Свету Литургију на празник преноса моштију Светог Николаја Чудотворца, 22. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније, уз саслужење архимандрита Александра (Котова).

Литургија у Пету недељу по Васкрсу (17.05.2020)

Свету Литургију у Пету недељу по Васкрсу - О самарјанки, 17. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова.

Бденије у суботу 16. маја 2020. године

Свеноћно бденије, на навечерје недеље о самарјанки, 16. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова.

Света Литургија у четврту недељу по Васкрсу (10.05.2020)

Свету Литургију у Четврту недељу по Васкрсу - О раслабљеном, 10. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Олега Вишинског.

Бденије у суботу 09. маја 2020. године

Свеноћно бденије, на навечерје недеље о раслабљеном, 09. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова.

Литургија у суботу 09. маја 2020. године

Свету Литургију у суботу 09. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније.

Празник Светог Николаја Охридског и Жичког (03.05.2020)

Свеноћно бденије, на навечерје недеље Жена мироносица, 02. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова.

Свету Литургију у Трећу недељу по Васкрсу - Жена мироносица и Светог Николаја Охридског и Жичког, 03. маја 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење протојереја Дмитрија Калашникова.

Света Литургија у Томину недељу (26.04.2020)

Свету Литургију у Другу недељу по Васкрсу - Светог апостола Томе, Антипасхе, 26. априла 2020. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење свештеника: архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и јерођакона Саве.

Бденије у суботу 25. априла 2020. године

Свеноћно бденије, на навечерје Томине недеље, 04. маја 2019. године, у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, служио је Преосвећени Епископ моравички г. Антоније уз саслужење архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског и јереја Анатолија Саливончика.

Света Литургија у среду 22. априла 2020. године

У среду светле седмице, 22. априла 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Литургија у суботу светле седмице (25.04.2020)

У суботу Светле седмице, 25. априла 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом Литургијом на Подворју СПЦ у Москви, уз саслужење свештеника: архимандрита Александра (Котова), протојереја Дмитрија Калашникова, јереја Олега Вишинског, јереја Анатолија Саливончика и јерођакона Саве.

Света Литургија у петак светле седмице (24.04.2020)

У петак светле седмице, 24. априла 2020. године, када се слави успомена на чудотоврну икону Пресвете Богородице "Живоносни источник" (Источни петак), Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у четвртак светле седмице (23.04.2020)

У четвртак светле седмице, 23. априла 2020. године, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније је началствовао светом архијерејском Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Света Литургија у понедељак светле седмице (20.04.2020)

У понедељак 20. априла 2020. године, на други дан Васкрса, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније началствовао је светом архијерејском Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Литургија на трећи дан Васкрса (21.04.2020)

У уторак 21. априла 2020. године, на трећи дан Васкрса, Његово Преосвештенство Епископ моравички г. Антоније началствовао је светом архијерејском Литургијом у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви.

Васкрс у Москви 2020.

Погледајте фото репортажу у прослави најрадоснијег хришћанског празника Васкрсења Господа Исуса Христа на Подворју Српске православне цркве у Москви, кроз објектив Андреја Поликарпова.

Велика вечерња на Васкрс (19.04.2020)

Велико пасхално вечерње богослужење у храму Светих апостола Петра и Павла на Подворју СПЦ у Москви, 19. априла 2020. године, служио је Епископ моравички Антоније, уз саслужење свештенства Петропавловоског храма.

Васкрс на Подворју СПЦ у Москви (19.04.2020)

Најрадоснији хришћански празник - Васкрсење Господа Исуса Христа, свечано је обележен у ноћи 18. на 19. април 2020. године на Подворју СПЦ у Москви.

« 2 од 13 »
Подели вест: